Начало Formula E News Щофел Вандоорн ще премине във Формула Е

Щофел Вандоорн ще премине във Формула Е

77
0
Щофел Вандоорн

Щофел Вандоорн ще премине във Формула Е от следващия сезон, съобщава сайтът crash.net.

Според информацията сегашният пилот на Макларън, който загуби мястото си в тима за 2019 г., ще кара за екипа на HWA, който е подкрепян от Мерцедес и предхожда влизането на немския концерн в спорта, което ще стане от сезон 2019/2020 г.

Белгиецът на практика остана без възможности да остане във Формула 1, след като местата в Заубер бяха заети, а Хелмут Марко заяви, че няма да бъде нает в Торо Росо, тъй като не е достатъчно бърз. Щофел вече обяви, че се оглежда за възможности в други шампионати и изглежда, че ще се спре на набиращия все по-голяма популярност електрически шампионат.

„Имах контакт с много отбори в много шампионати, каза Вандоорн. – Сега зависи от мен да оценя кои са най-добрите възможности за мен в бъдеще и да взема правилното решение. В голяма степен съм решил какво искам да правя през следващата година.

Приоритет за мен е да имам ясна състезателна програма и да остана свързан по някакъв начин с Формула 1. Още смятам, че заслужавам втори шанс в Гран при с добро и правилно обкръжение.”