Начало Други Възраждат се сериите BMW M1 Procar

Възраждат се сериите BMW M1 Procar

47
0

BMW ще възроди сериите M1 Procar, като надпреварата ще бъде поддържаща на немската Гран при на пистата Хокенхайм другия месец.

Иначе серията се провеждаше в уикендите на европейските Гран при през 1979 и 1980 година, като петимата най-бързи пилоти от петъчните тренировки се присъединяваха към останалите нормални пилоти от M1 Procar за съботната им надпревара.

Тази година ще има 10 автомобила, като ще вземат участие бившите състезатели от сериите Жак Лафит, Кристиан Данер, Марк Шурер, Дитер Квестер, Харалд Грос, баварският принц Леополд, Йохен Неерпаш и Франк Стела.

Шефът на отдела за моторни спортове в BMW Марио Тайсен каза по този повод: „Дори само споменаването на сериите M1 Procar би извикало реакция на ентусиазъм. Това възраждане представлява отблагодаряване на феновете.”

Шурер, който помогна да се развие прототипът М1, добавя: „Никога не е имало толкова атрактивни серии. Със своя средноразположен двигател колата е истински звяр и вади страхотен звук.”

„Наистина трябваше да си Някой, за да се вредиш да караш в тези надпревари. Това бе страхотна възможност за младите пилоти да се изпробват срещу звездите на Формула 1 за това време.”