Начало Рали Велислава Павлова: Миналият сезон бе най-успешният ми досега

Велислава Павлова: Миналият сезон бе най-успешният ми досега

384
0

Навигаторката Велислава Павлова заяви, че сезон 2017 г. е бил най-успешният досега в кариерата й. Старозагорката бе в екип с Виктория Гъркова в едномарковия шампионат на Hyundai Racing Trophy, като дамите завършиха годината на 3-о място, а също заеха тази позиция и в клас RC5 на националния рали шампионат. Те са шампионки и при жените у нас.

„За мен беше чест, че бях част от шампионат на Hyundai Racing Trophy, заяви Павлова в предаването „На скорост“ за БНР Стара Загора. – Тук видях какво значи отбор, какво значи работа в екип и тренировки. Те бяха изключително важни и трудни. Впечатленията ми от 2017 година са изключително приятни.

Всички състезания минаха перфектно. Въпреки нашите бедствия от време на време, с Виктория достигнахме много високо ниво и показахме, че жените също са конкурентни в този спорт. Научихме много неща благодарение на нашите треньори.“

Павлова призна, че през сезона много хора са ги подценявали, но тя и Виктория са доказали, че са много конкурентни. „В няколко ралита се състезавахме и с други дамски екипажи, обясни Велислава. – Така беше в Турция на рали Троя и на рали България. За съжаление като цяло дамските екипажи сме малко.“

Но Велислава смята, че с течение на времето в следващите години много жени ще влязат в автомобилния спорт у нас и ще покажат, че са доста по-конкурентни, отколкото ги смятат. Сработването на един екипаж е една много трудна задача. За няколко ралита обаче двете постигнаха много в това отношение.

„Тази година постигнахме едни много добри резултати, но в никакъв случай не мога да кажа, че сме постигнали максимума, заяви още навигаторката. – Има да надграждаме изключително много. Всички трудности ни показваха какво още имаме да научим. Винаги има какво да се направи по-добре.“

Павлова сподели още, че мечтата й е един ден да седне от ляво на рали автомобила и тя да го управлява. И тя не спира да следва тази своя мечта. За Велсилава ралито е най-хубавата дисциплина и за навигаторката е чест да бъде част от нея.

Най-запомнящото се и най-добре организирано рали за миналия сезон за Велислава е било това в Турция. Тя призна, че досега не е била участвала на рали при толкова тежки условия с изключително горещо време и температура на въздуха от над 45 градуса.