Начало Formula E News Верн смята, че с новите болиди състезанията може да са по-скучни

Верн смята, че с новите болиди състезанията може да са по-скучни

77
0

Шампионът във Формула Е Жан-Ерик Верн смята, че с новите болиди от второ поколение в спорта състезанията може да станат по-скучни. Те ще бъдат с много по-мощна и издръжлива батерия, която ще дава възможност на пилотите да изкарат цялата състезателна дистанция без смяна на колите.

Според новия регламент надпреварите трябва да продължават 45 минути плюс една обиколка. Новият 5-и сезон в изцяло електрическия шампионат започва на 15 декември със състезанието в Риад, Саудитска Арабия, което ще бъде първото в историята на страната.

„Мисля, че ще имаме много различни стратегии с новия формат, каза Верн пред racefans.net. – Единственото ми притеснение, което имам обаче е доста голямо. В случай на дълъг период на кола за сигурност състезанието може да се изкара на практика с натискане на газта през цялото време.

А това не е в ДНК-то на шампионата. Не искаме състезание, в които да се кара на пълна газ. Важно е да имаме период на съхраняване на енергията. Споделих тази идея, ни никой не ме слушаше. Може и аз да греша. Просто такова е чувството ми. Казвам това заради шоуто и спектакъла, които трябва да се запазят в сериите.“