Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Извиних се на Фетел и сега гледам към Баку

Верстапен: Извиних се на Фетел и сега гледам към Баку

82
0
Макс Верстапен

Макс Верстапен заяви, че се извинил на Себастиан Фетел след състезанието в Китай и вече всичко е зад гърба му. Сега той гледа 100% към надпреварата в Баку. Холандецът подчерта отново, че няма да променя подхода си при двубоите.

Според него битката в Шанхай е била честна, но той е стъпил върху топчетата гума и е загубил сцепление при атаката срещу Фетел, като след това му се е извинил за инцидента.

На въпрос, дали си спомня кога е бил последният път преди този, когато се е извинил на съперник, той отговори, че това се случва всъщност не толкова рядко. Вероятно последния път след който се е извинил по подобен начин, е бил към съотборника си в Ред Бул Дани Рикиардо след инцидента в Гран при на Унгария.

Макс беше категоричен в тази връзка, че няма нищо против Даниел да остане в тима и е напълно „за“ това да се случи. Но това решение изобщо не зависи от него. Верстапен вече поднови договора си с Ред Бул до 2020 г.

Верстапен се пошегува, още, че след се след ужасното състезание, което Марк Маркес направи в МотоGP в Аржентина тази пролет, испанецът спечели отлична победа в следващия кръг в САЩ и той няма нищо против това да бъде повторено и от него сега в Баку.

„Победата на Даниел в Китай бе по-скоро много добра новина и за мен, защото демонстрира, че имаме скорост да печелим, че имаме стратегия и това значи, че ще има и други подобни възможности”, сподели Верстапен.

Той не беше категоричен дали този успех може да се случи и тук в Баку заради много дългата старт-финална права. Но според него с избор на настройки, както се видя и в Китай, може да се намират верните решения.