Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен може да получи наказание в решетката за Сочи

Верстапен може да получи наказание в решетката за Сочи

64
0
Макс Верстапен

Макс Верстапен може да получи наказание в стартовата решетка за Гран при на Русия в Сочи след 2 седмици за нерегламентирана смяна на компоненти по задвижващата система. Това заяви спортният директор на Ред Бул Кристиан Хорнер.

В отминалия кръг в Сингапур пилотът на „биковете“ имаше сериозни проблеми със задвижващата система в квалификацията и състезанието. Това му коства възможността да се бори за полпозишъна и победата в надпреварата. За момента само Ред Бул използва най-новата спецификация C на мотора на Рено.

„Приехме рискове, когато сложихме този двигател от най-новата версия. Той предлага малко повече мощност, каза Хорнер. – Увеличаването на конските сили ни помогна да сме на първа редица на старта и да завършим на 2-о място в състезанието.

По отношение на проблемите със задвижващата система, ние трябва да го погледнем, но е доста вероятно Сочи да е мястото, където ще изтърпим наказание в решетката.“

Хорнер освен това похвали Верстапен за представянето му в Сингапур и в последните месеци като цяло: „Мисля, че от Монреал, кой кара изключително добре. Сега отново представянето му беше много разумно.

Той се бори здраво, за да остави Себастиан зад себе си на изхода на бокса. След това единствения вълнуващ момент беше когато двамата с Люис изпреварваха изостанали коли. Макс беше много близо до опита атака от вътрешната страна.“