Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен не карал по различен начин в битката си с Ботас

Верстапен не карал по различен начин в битката си с Ботас

89
0

Макс Верстапен заяви, че не е променял стила си и не е карал по различен начин в битката си с Валтери Ботас за второто място на старта за Гран при на Канада. Пилотът на Ред Бул потегли по-добре от 3-а позиция и бе гума до гума с Валтери в първите 2 завоя, но в крайна сметка не успя да го изпревари.

Запитан от Sky Sports дали стартът е бил единственият му шанс да мине пред Ботас, Макс заяви: “Да, но аз опитах. Стартът ми беше добър. Можеше да е малко по-добре, но не исках да избутвам Валтери извън трасето. Ударихме се леко в завой 2 и след това трябваше да остана на 3-а позиция.”

Другият пилот на „биковете” Даниел Рикиардо завърши 4-и, като успя да задържи зад себе си Люис Хамилтън, който имаше проблеми с двигателя. Австралиецът обясни, че е имал трудности в това да извади максималното от новата задвижваща система на Рено, като Верстапен се е справил по-добре.

„Използвахме подобрената задвижваща система този уикенд, но колата ми имаше проблеми с нейната управляемост и калибровката, обясни Рикаирдо. – Можеше да бъде по-добре. Трудно ми беше да контролирам износването на гумите с това поведение на двигателя. Това обяснява част от непостоянството ми.”