Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен недоволен от представянето на двигателя си

Верстапен недоволен от представянето на двигателя си

48
0

Макс Верстапен заяви, че не е доволен от представянето на двигателя му Рено в квалификацията за Гран при на Китай в Шанхай.

Пилотът на Ред Бул изостана на 0.7 сек от пилотите на Ферари, които бяха много бързи на правите и печелеха доста спрямо състезателите на „биковете”. Даниел Рикиардо с другата кола изостана на цяла секунда от водачите.

„Няма как да не съм разочарован, каза Макс. – Аз съм тук да печеля състезания и мисля, че всеки, който работи по- моята кола, иска същото нещо. Но изоставането ни на правите беше по-голямо отколкото очаквахме. Режимите на двигателя ми не бяха добри.

Някои от проблемите тук в Китай ги имахме и преди. Като например това, че бяхме близо до лимита за максимална скорост. Има нужда и от подобрения на настройките по колата от наша страна.”

Рикиардо от своя страна заяви, че започва да губи доверие в задвижващите системи на Рено, след повредата, която получи в 3-ата свободна тренировка. От двигателя му излезе дим и той трябваше да спре колата. Австралиецът все пак успя да участва в квалификацията и зае 6-ата позиция, без да се налага нерегламентирана смяна на компоненти и наказания.

Маркус Ериксон от Заубер пък получи санкция от 5 места в решетката за пренебрегване на жълти флагове по време на квалификацията в Китай. Пилотът на Заубер беше в бърза обиколка в Q1, когато му бяха показани предупредителни светлини заради завъртането на съотборника му Шарл Льоклер на излизане от последния завой.

Ериксон обаче не забави видимо темпото си и завърши бързия си тур. Стюардите на ФИА прецениха, че той не е намалил достатъчно и му наложиха санкцията. Той обаче така или иначе бе постигна последно време и ще стартира последен.