Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен подобрил темпото си в една обиколка с добри настройки

Верстапен подобрил темпото си в една обиколка с добри настройки

50
0

Макс Верстапен остана много доволен от класирането си в квалификацията на Сепанг. 19-годишният холандец се нареди 3-и, зад двамата пилоти на Мерцедес, като изостана на малко повече от половин секунда спрямо най-бързия Люис Хамилтън. Пилотът на Ред Бул обясни, че с добри настройки е успял да подобри темпото си в една бърза обиколка и това се е оказало решаващо.

„Целият уикенд беше много позитивен за мен досега. Направихме някои промени след Сингапур и изглежда, че те работят, каза Макс. – Темпото в дълга серия от обиколки изглеждаше обещаващо в петък. Имахме нужда да подобрим скоростта ни в къса серия и намерихме добри настройки за това днес.“

Другият пилот на Биковете Даниел Рикиардо остана 4-и, само на 0.047 сек зад съотборника си. Той бе доволен от това постижение, след като през целия уикенд досега изоставаше значително от Верстапен. „Не допуснах грешки, коментира австралиецът.

– Обиколката ми беше много чиста и добра. В първите 2 сектора бях с доста по-добро темпо, но в третия загубих малко. С оглед на това къде бях в петък, съм много доволен да съм пред Ферари. След вчера не очаквах и с двете коли да сме пред тях.