Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен щял да избута всеки друг в Малайзия, освен Рикиардо

Верстапен щял да избута всеки друг в Малайзия, освен Рикиардо

44
0

Макс Верстапен призна, че е щял да избута всеки друг негов съперник в битката на пистата Сепанг, освен съотборника си Даниел Рикиардо. Двамата водиха люта битка в продължение на 2 обиколки на трасето за 2-ото и 3-ото място, като в крайна сметка след няколко маневри австралиецът запази по-предното си класиране.

Малко след това обаче лидерът Люис Хамилтън отпадна с повреда в двигателя и двамата се озоваха на водещите две места. Заради назначаването на виртуална кола за сигурност обаче те трябваше да минат през бокса за по-свежи гуми софт. Тези на Даниел бяха чисто нови и като лидер той нямаше проблеми да запази позицията си и да спечели.

След финала шефовете на тима и пилотите признаха, че не е имало заповеди от бокса и двамата са имали свобода да се състезават. Затова Верстапен призна, че е атакувал Рикиардо, но в границите на разумното. „В завой 6 ако беше някой друг до мен, аз щях да го принудя да отиде встрани и да завърша маневрата, каза Макс – Но това бе моят съотборник и не можеш да направиш такова нещо.”

Верстапен също така похвали тима си за решението да не налага нареждания от пита и да ги остави да се борят. „Показахме с Даниел, че можем да се състезаваме и да го правим по много респектиращ начин, коментира още холандецът. – Това показва, че в бъдеще може да има повече увереност в екипа и в нас като пилоти.”

Рикиардо от своя страна обясни, че не му е минавало през ума, че може тимът да му нареди да пропусне Верстапен. „Не очаквах такова нещо, каза австралиецът. – Беше яка и забавна битка. Сигурен съм, че отивайки към завой 5, отвън от ъгъла на камерата е изглеждало, че разстоянието между нас е съвсем малко. И съм сигурен, че в отбора са чакали да се отдалечим един от друг.”