Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен смята, че грешката в завой 13 му е коствала място на...

Верстапен смята, че грешката в завой 13 му е коствала място на първа редица

40
0
Макс Верстапен

Макс Верстапен смята, че грешката, която допусна в завой 13 в последната си бърза обиколка в квалификацията, му е коствала място на първа редица на старта до Люис Хамилтън. Пилотът на Ред Бул изостана на 0.715 сек от британеца и зае 4-ото място.

Спрямо втория Кими Райконен разликата беше по-малко от половин десета. Данните показват, че ако бе повторил преминаването си от 3-ия сектор в предишната обиколка, той щеше да изостане на 0.611 сек от Хамилтън и да заеме 2-ата позиция.

„Излязох широко на завой 13 и загубих 2 десети спрямо най-бързата ми обиколка в този сектор, каза холандецът. – Загубих малко при влизането в завоя и след това изпуснах връхната точка, отивайки в изкуствената трева. Задните гуми се изпързаляха и прегряха.“

Люис изглеждаше много напред, но ако бях направил чиста обиколка, разликата щеше да е половин секунда. А 3-4 десети от нея идват от мощния квалификационен режим, който Мерцедес имат. Но ние сме много близо до Ферари и това е позитивно.“

Верстапен каза още, че колата е работила добре и то на писта, която по принцип не е от най-добрите за Ред Бул.Според него предстои да се види в състезанието дали в отбора са направили правилния избор, преминавайки през Q2 с гумите суперсофт, с които той и Рикиардо ще трябва да стартират утре.