Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен смята, че Ред Бул няма шансове за полпозишъна

Верстапен смята, че Ред Бул няма шансове за полпозишъна

66
0
Макс Верстапен

Макс Верстапен смята, че екипът му Ред Бул няма шансове да спечели полпозишъна утре за Гран при на Сингапур заради голямата разлика спрямо Ферари и Мерцедес.

Съотборникът му Рикиардо и Макс бяха най-бързи в първата свободна тренировка, но във втората при обиколките с малко гориво и хипермеки гуми изоставаха с над половин секунда от Райконен и Хамилтън.

„Не смятам, че имаме скоростта да се борим за първата позиция, каза Верстапен. – Малко сме далеч от лидерите. Можем още малко да подобрим колата, като денят не беше перфектен за мен.

Сутринта в първата тренировка усещах колата добре, но не бях удовлетворен от втората сесия. В кратките серии от обиколки можехме да сме по-бърз, но страдахме от недозавиване.“

Този уикенд на разположение на отборите са гумите хиперсофт, което се случва за първи път от Гран при на Канада насам. Според Верстапен те не са работили добре в дълга серия заради силното им износване.

„Другите два типа не са лоши, което може да направи състезанието интересно, обясни холандецът. – Предпочитам да използвам ултрасофт и софт. Но не съм мислил за използване на ултрасофт във втората част на квалификацията и стартиране с тях.“