Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен смята, че в Мексико ще е най-добрата възможност за Ред Бул...

Верстапен смята, че в Мексико ще е най-добрата възможност за Ред Бул да спечели

69
0

Макс Верстапен смята, че състезанието за Гран при на Мексико идния уикенд ще е най-добрата възможност за екипа на Ред Бул да спечели победа до края на сезона във Формула 1.

На трасето Ерманос Родригес мощността на задвижващите системи няма голямо значение заради разредения въздух. А това ще намали изоставането на Рено спрямо лидерите от Ферари и Мерцедес.

През тази година Ред Бул взе 3 победи до момента – в Китай и Монако чрез Даниел Рикиардо, и след това в Австрия благодарение на Верстапен.

„Това състезание определено е най-добрият шанс за нас, каза холандецът. – Ще се опитаме да настроим колата по възможно най-добрия начин и след това ще видим как ще се представим.

Не мисля, че в квалификацията ще имаме шанс да сме най-отпред, но в състезанията изглежда вършим много по-добре работата си. Затова очаквам в надпреварата тук да сме по-добри отколкото в Остин.“

Верстапен обясни още, че освен мощност, колите губят и много от притискащата си сила и решаващи ще са механичния грип и настройките. По думите му и с най-големите крила в Мексико болидът има по-малко притискане спрямо състезанието на Монца.