Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен трябва да мисли повече, преди да действа, смята Марко

Верстапен трябва да мисли повече, преди да действа, смята Марко

138
0

Главният съветник в екипа на Ред Бул Хелмут Марко заяви, че Макс Верстапен трябва да мисли повече, преди да предприема каквато и да е маневра в бъдеще след случилото се в Азербайджан.

Там той се удари със съотборника си Даниел Рикиардо, като носеше по-голямата част от вината за инцидента. В резултат на него двамата отпаднаха, а холандецът понесе много критики за поведението си.

Според Марко вината за инцидента е поделена между Верстапен и Рикиардо, но случаят от Баку е приключен и в отбора вече гледат към предстоящите състезания от сезона.

„Тази страница е затворена, заяви Марко пред Sport Bild. – Те трябва да имат достатъчно акъл, за да не попадат в такива ситуации. Ние им позволяваме да се състезават, но те трябва да проявяват респект един спрямо друг, което те не направиха. Макс иска твърде много и се поставя под голямо напрежение.

Той трябва да знае, че понякога трябва да отстъпи. Особено сега, защото често се замесва в инциденти. Макс знае, че автоматично ще бъде обвинен за следващия такъв, в който участва, независимо  дали е сбъркал или не. Затова следващият път той трябва да мисли повече, преди да направи нещо.“