Начало Картинг Веселин Паунов и Димитър Димитров с победи в първия кръг на София...

Веселин Паунов и Димитър Димитров с победи в първия кръг на София Картинг Ринг

318
0

Веселин Паунов и Димитър Димитров спечелиха двата финала в първия кръг от любителския шампионат по картинг на София Картинг Ринг, който се организира за 3-а поредна година. Надпреварата е част от Sodi World Series (SWS), като в този кръг участие взеха рекордните 61 пилоти.

В квалификацията най-бърз бе миналогодишният шампион Алекс Джулиан, който постигна време от 47.809 сек, следван от Димитър Димитров и Веселин Паунов.

Следваха полуфиналите, след които 13 пилоти се класираха за големия финал А. Това сториха Паунов, Заки Насер, Борис Карастанев, Николай Атанасов, Страхил Иванов, Алекс Джулиан, Димитър Димитров, Николай Лисев, Симеон Михалев, Любомир Черкезов, Марсело Сартори и Александър Керемидарски.

Останалите сформираха малките финали, като победители в тях станаха Али Ал Ашбал (финал Е), Стефан Стояновски (финал D), Юри Божинов (финал С), Виктор Кирилов (финал В).

В големия финал победата грабна Паунов, който остави зад себе си Насър и Карастанев. Наказания от 10 и 20 секунди за неспортсменско поведение получиха съответно Сартори и Керемидарски.

След това се състоя и т.н. суперфинал. В този финал участваха 12-те пилоти, постигнали най-бързи обиколки в хода на финалите, но стартиращи в обратен ред – този с 12-о време първи, този с 11-о втори и т.н.

След много оспорвана битка и много сблъсъци победител стана Димитър Димитров, който изпревари с 0.742 сек Борис Карастанев. Подиумът допълни Симеон Михалев.

Санкции от по 10 сек получиха Сартори, Мариян Георгиев, Николай Атанасов, Стоил Неков и Насер. Те се наредиха от 8-о до 12-о място.

Изненади за пилотите отново не липсваха, като освен добре познатото наводняване на част от трасето по време на суперфинала, имаше и старт в стил „24-те часа на Льо Ман“ от 60-те години на миналия век, при който пилотите започват състезанието, тичайки от място към машините си.

В следващия кръг, който ще се проведе на 17 декември, участие ще вземе световния шампион на SWS Кевин Капрас.