Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Не бяхме достатъчно бързи днес, смята Фетел

Не бяхме достатъчно бързи днес, смята Фетел

56
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел смята, че болидът му просто не е бил достатъчно бърз днес, за да се бори за победата с Люис Хамилтън в Гран при на Сингапур. Пилотът на Ферари остана едва 3-и, а пред него завърши и Макс Верстапен, който мина пред германеца при единствените влизания в бокса за смяна на гуми.

„Мисля, че като цяло не бяхме достъпно бързи, каза Себастиан след финала. – Нямахме нужното темпо в състезанието. Опитахме се да бъдем агресивни в началото на надпреварата, но това не проработи.

Имах различен подход за състезанието спрямо другите и не бях убеден, че ще стигна до финала с тези гуми. Но пред нас нямаше опцията да спрем отново в бокса, защото щяхме да загубим твърде много време. Затова се съсредоточихме върху това да завършим с тези гуми.“

След това състезание Фетел вече изостава на 40 точки от Хамилтън в шампионата 6 кръга преди края на сезона, което е сериозен дефицит с оглед на отличната форма на британеца и Мерцедес в последно време.

„Случилото се днес очевидно не ми помага в битката, призна Себастиан. – С начина, по който се представихме днес, нямахме шанс да спечелим. Може би имаме нужда от нещо допълнително, защото нямахме достатъчно скорост. Мисля, че и не взехме всичко от нашия пакет. А мисля, че имаме много добър такъв.“