Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел не смята, че обиколката на Хамилтън е била недостижима

Фетел не смята, че обиколката на Хамилтън е била недостижима

75
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел не смята, че обиколката на Люис Хамилтън е била недостижима, въпреки че германецът изостана на 0.6 сек от времето на пилота на Мерцедес и зае 3-ото място в квалификацията.

Пилотът на постигна най-добро време в третата свободна тренировка и бе считан за фаворит за полпозишъна. В решителната част от сесията за място обаче Хамилтън беше недостижим във втория и 3-ия сектор.

„Мисля, че разликата спрямо Люис е много голяма. Тя не отразява реалното съотношение на силите. Обиколката му беше добра, но не смятам, че бе непобедима, каза Себастиан. – За мен днес бе трудно да вляза в ритъм, като сесията не се разви според плановете ни.

Имах трудности и в 3-те части. Мисля, че другите свършиха по-добра работа от нас. А ние можехме да се справим по-добре с подготовката на бързите ми обиколки в квалификацията. Не взехме всичко от пакета ни.“

Относно опитът на Фетел и неговия съотборник Кими Райконен да преминат през 2-ата част на квалификацията с гумите ултрасофт и съответно да стартират с тях утре, Себастиан каза, че това е бил ход, който просто не е проработил и двамата са се върнали към хиперсофт.

Самият Райконен заяви, че проблеми с гумите и трафикът в загряващите обиколки са му попречили да постигне по-добри времена в 3-ата част на квалификацията. Финландецът остана 5-и и бе малко по-бавен от Фетел и Ботас.

„Беше по-сложно отколкото очаквахме като условия, но често се случва да има разлика между тренировките и квалификацията, каза Кими. – Много неща тук се променят бързо. Не мисля, че попаднах в трафик в бързите ми обиколки, но в загряващите такива имах такъв. Беше трудно да накараме гумите да работят.“