Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел сам поискал да използва гумите софт в последния си опит

Фетел сам поискал да използва гумите софт в последния си опит

63
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел заяви, че сам е поискал да използва гумите софт вместо суперсофт в последния си опит в 3-ата част на квалификацията на Каталуня. Германецът е останал много доволен от обиколката си с меките гуми, които го класираха на 3-о място на стартовата решетка.

„Беше малко объркващо, защото във втората част всичко беше наред. Колата беше много добра с гумите софт, като имах няколко десети в запас за Q3, обясни Себастиан. – Но след това със суперсофт в първата обиколка нещата не се получиха. Блокирах гумите в първия завой и нямах сцеплението, което търсех.”

Затова Фетел е решил да се върне към софт, с които е имал много добро усещане във втората част. „Поисках софт и ние решихме да се върнем към тях, обясни германецът. – Мисля, че това беше правилното решение. Обиколката беше добра. Можех и да съм малко по-бърз, но не достатъчно, за да съм на първа редица.”

Другият пилот на Скудерията Кими Райконен каза, че също се е чувствал много добре със софт и затова след грешката в първия си опит със супермеките гуми, е решил да премине към меките. „След първи ми опит нямах какво да губя и реших да опитам нещо различно, каза финландецът.

– В крайна сметка свърших добра работа, но не съм удовлетворен от резултата. Трудно е да се предвиди какво ще се случи в състезанието утре, имайки предвид, че не можах да направя дълги серии с много гориво в петък. Ще се опитам да направя добър старт.”