Начало Други Фетел: Шумахер може да се гордее със сина си Мик

Фетел: Шумахер може да се гордее със сина си Мик

220
0

Михаел Шумахер може да бъде изключително горд със сина си Мик. Това заяви Себастиан Фетел след снощната надпревара за купата на нациите от традиционното Състезание на шампионите, което тази година се провежда в Мексико.

Себастиан и Мик, който вече е част от академията на Ферари за млади пилоти, стигнаха до финала в тандем за екипа на Германия, където обаче след оспорвана битка загубиха от тима на Скандинавия в състав Том Кристенсен и Йохан Кристоферсон.

„Мик и аз можем да сме горди от това, което постигнахме, защото да спечелиш голямата награда тук не е лесно, каза Фетел. – Особено срещу двама велики шампиони, които имат голямо усещане за тази коли. Атмосферата на тази надпревара е уникална.

За мен беше специално да сформирам екип с Мик. В дебюта ми на тази надпревара гледах Михаел как се състезава, а сега мога да го правя със сина му. Сигурен съм, че Михаел ще е изключително горд от сина си.“

„Състезанието е огромен опит за мен и беше много хубаво да участвам в него със Себастиан, добави Мик Шумахер. – Той свърши страхотна работа и съм сигурен, че нямаше да стигнем толкова напред без него. Разбира се второто място не е достатъчно добро, но повече не можехме да постигнем.“

Тази вечер е индивидуалната надпревара при пилотите от Състезанието на шампионите, което започва от 21:00 часа българско време и ще бъде предавано пряко по БНТ 3.