Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел се бори като лъв, похвали го Аривабене

Фетел се бори като лъв, похвали го Аривабене

48
0
Себастиан Фетел

Спортният директор на Ферари Маурицио Аривабене похвали Себастиан Фетел след победата му в Гран при на Великобритания. Това беше 4-и успеха за германеца този сезон, с което той увеличи преднината си в генералното класиране пред Люис Хамилтън от 1 на 8 точки.

„Това беше заслужена победа, дължаща се основно на страхотната работа на тима на пистата и на екипа ни в Маранело. Поздравявам ги, заяви Аривабене.

– Да спечелиш тук не е лесно, тъй като Великобритания е дома на Мерцедес, Ред Бул, Макларън, Форс Индия, Уилямс и др. Това прави победата тук по-специална.“

По отношение на Фетел, босът заяви: „Себастиан кара страхотно в състезанието, борейки се като лъв, въпреки болката във врата, от която страдаше още от събота. Кими също направи силно състезание, доказвайки отново какъв борец е той.“

Предварителните очаквания на Аривабене бяха за трудно състезание за Ферари във Великобритания. По думите му обаче колата SF71H е потвърдила своите силни страни именно на Силвърстоун, а гумите на Пирели перфектно са паснали на стратегията на Скудерията.