Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Ще се борим отново с Хамилтън през 2019 г.

Фетел: Ще се борим отново с Хамилтън през 2019 г.

85
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел заяви след Гран при на Мексико, че ще се бори отново за титлата с Люис Хамилтън и през следващата година.

През тази пилотът на Ферари загуби битката 2 кръга преди края на сезона, като допусна доста повече грешки от съперника си, въпреки че през голяма част от сезона разполагаше с по-добра кола спрямо тази на Мерцедес.

„Не беше лесен ден за нас, заяви германецът. – Но това е заслужена титла за Люис и поздравления за него. Той и неговият отбор свършиха страхотна работа. Трябва да приемем това и да ги поздравим. Хамилтън кара невероятно, но ще се борим отново с него следващата година. В оставащите състезания тази ще се опитаме да се борим с Мерцедес за титлата при конструкторите.“

Два кръга преди края на сезона Сребърните стрели имат солиден аванс от 55 точки пред Скудерията при възможни за печелене общо 86 т. Хамилтън получи поздравления и от спортния директор на Ферари Маурицио Аривабене.

„Първо искам да поздравя Люис, заяви италианецът пред BBC. – Следващия сезон се надяваме да се справим по-добре и трябва да сме по-силни. Добрата новина е, че титлата при конструкторите още не е решена, а ние никога не се предаваме.“