Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел смята, че пилотите на Ред Бул могат сами да се победят...

Фетел смята, че пилотите на Ред Бул могат сами да се победят в състезанието

73
0

Себастиан Фетел смята, че пилотите на Ред Бул Даниел Рикиардо и Макс Верстапен могат сами да се победят в състезанието за Гран при на Мексико. Пилотът на Ферари намекна, че те може да се ударят, което вече се случи веднъж този сезон в Азербайджан.

Двамата стартират от първа редица, което се случва за първи път този сезон. Германецът остана едва 4-и, като пред него е и лидерът в шампионата Люис Хамилтън, на който му трябва само 7-о място, за да спечели титлата 2 кръга преди края на сезона.

„Последната ми квалификационна обиколка не беше чиста, заяви Себастиан. – Знаех, че трябва да подобря времето си с поне още 2 десети, но това не се случи. Не беше лоша обиколка, но не събрах най-добрите ми постижения от всеки сектор. Все пак съм доволен, тъй като взех почти всичко от колата.

Имаме добра скорост на правите и ще види какво можем да направим в завой 1. Мисля, че може би имаме най-добрата издръжливост от началото на сезона от всички. Колите на Ред Бул са много бързи и ще бъде трудно да ги победим, но те може сами да се победят. Състезанието е дълго и мисля, че ще се реши от стратегията и гумите.“