Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел се отметна от думите си, защити решението на Пирели да използва...

Фетел се отметна от думите си, защити решението на Пирели да използва различни гуми в Испания

60
0
Себастиан Фетел

Себастиан Фетел защити решението на Пирели да използва различни гуми, които имат 0.4 мм по-малка дебелина на повърхностния слой в Гран при на Испания. Намаляването доведе до по-малка контактна площ на гумата и по-лесното й загряване, без образуване на мехури.

Първоначално германецът беше критичен към продуктите на италианския доставчик, които в болида на Ферари се износваха много бързо и се наложи той да направи втори питстоп в състезанието. Това му коства загубата на две позиции спрямо Ботас и Верстапен.

След като обаче изпробва и първоначално предвидените гуми за Каталуня без намаляване на дебелината на протектора в първия ден от тестовете на Каталуня вчера, Фетел призна, че решението на Пирели да промени продуктите си е било правилно.

„Ако използвахме нормалните гуми на Пирели (без намаляване на протектора), може би положението за нас дори щеше да е по-лошо, каза Себастиан. – Решението на Пирели беше правилно. Грешката беше при нас, че нямахме същото ниво на износване на гумите като другите.

Добре е, че имаме тези тестове да можем да сравним гумите. Сега имаме някои идеи и вече зависи от нас да ги превърнем в реалност. Изпитанията дойдоха навреме за нас след един труден уикенд. В него ние не бяхме достатъчно бързи и не можехме да накараме гумите да издържат достатъчно.“