Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел знаел, че може да покаже много повече скорост в Q3

Фетел знаел, че може да покаже много повече скорост в Q3

69
0

Спечелилият полпозишъна за Гран при на Германия Себастиан Фетел е знаел, че може да бъде много по-бърз в 3-ата част на квалификацията спрямо показаното в сесията до този момент.

Германецът бе 3-и в Q2, зад Валтери Ботас и Кими Райконен. Но в решителната част подобри времето си с над 1 секунда и изпревари Ботас с 2 десети в битката, която и спечели.

„В квалификацията беше истинско удоволствие колата да се управлява, каза Себастиан. – Днес нещата постоянно се подобряваха и знаех, че имам какво още да извадя. В Q3 бях наясно, че мога да са много по-бърз. И това се случи, като и двете ми обиколки бяха на лимита. Успях да взема всичко от колата и съм много доволен.“

Другият пилот на Скудерията Райконен остана 3-и, зад Фетел и Ботас. Финландецът призна, че е бил твърде предпазлив в последния си опит в 3-ата част на квалификацията, което му е коствало по-добро класиране. Кими направи и грешка в завой 12, удряйки силно бордюра от вътрешната страна.

„В първия ми опит в Q3 имах опасен момент на завой 12, като задницата се поднесе и това не беше идеално, обясни Ледения. – Затова при второто ми излизане бях по-предпазлив. Ако и при него допуснех грешка, щях да загубя места в решетката и подходих по-внимателно. Но 3-ото място е добро за стартиране утре.“