Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Виетнам официално стана кръг от календара на F1 през 2020 г.

Виетнам официално стана кръг от календара на F1 през 2020 г.

390
0
Виетнам,Гран при на Виетнам

Шефовете на F1 обявиха официално, че Виетнам ще приеме кръг от шампионата през 2020 г. Състезанието ще бъде по улично трасе в столицата Ханой и ще бъде финансирано изцяло от частни компании.

От Liberty Media заявиха, че с надпреварата там спортът показва твърда ангажираност към състезанията в Азия и стремеж за достигане до нови места. В момента на континента се провеждат още Гран при на Китай, Сингапур и Япония.

Състезателният директор на ФИА Чарли Уайтинг заяви наскоро, че трасето ще бъде дълго 5.564 км като основно ще се използват вече съществуващи пътища, но ще има и допълнително построена секция, която да поеме боксовете и падока.

„Откакто станахме част от спорта през 2017 г., говорим за нови дестинации и градове, които искат да приемат Формула 1, каза изпълнителният директор на Чейс Кери. – И Гран при на Виетнам е реализация на една от тези амбиции.

Ханой е един от най-вълнуващите градове в света с богата история и с невероятно бъдеще пред себе си. Това е перфектната формула за състезание и нямам търпение то да стане едно от най-забележителните места в календара на F1.“