Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Вилньов в Заубер, Трули – в Тойота

Вилньов в Заубер, Трули – в Тойота

31
0

Жак Вилньов се връща във Формула 1 – вчера стана ясно, че канадецът е подписал двегодишен договор с екипа на Заубер. Контрактът влиза в сила от 1 ноември тази година.
Новината бе съобщена официално в деня, в който световният шампион за 1997 г. се върна пистата, но за да прави тестове за Рено на Силвърстоун.
– Подписването със световен шампион е нещо наистина специално за мен – заяви шефът на тима Петер Заубер. – Това обаче не бе решаващият фактор – искам това да стане напълно ясно. Когато разговарях с Жак, почувствах, че той има желание да се върне във Формула 1. Винаги е бил страхотен борец и съм убеден, че заедно можем да постигнем много.
Напълно разбирам също така, че идването на световен шампион създава определени задължения – отборът трябва да му даде кола според неговите очаквания. Заубер направи забележителен прогрес тази година и съм уверен, че ще посрещнем достойно това предизвикателство.
Вилньов също изрази ентусиазъм от новия си договор.
– Невероятно съм развълнуван, че се връщам във Формула 1 и оценявам доверието, което ми се оказва. Целта ми е работата ми с Петер и отбора да изведе екипа напред в шампионата през следващите два сезона – каза канадецът.
След вчерашната новина днес дойде най-после и официалното потвърждение за преминаването на Ярно Трули в Тойота. Италианецът дори вече се качи в болид на новия си отбор днес по време на тестовете на Силвърстоун. От екипа обаче настояват, че Ярно трябва да изчака 2005 г. за дебюта си като титуляр.
Така за следващия сезон японците ще разполагат с Трули и Ралф Шумахер. В същото време обаче те запазват Рикардо Зонта и Райън Брискоу, като и Оливие Панис като тест пилот.