Начало Други Влъчков и съотборникът му завършиха 4-и в първото състезание на Зандвоорт в...

Влъчков и съотборникът му завършиха 4-и в първото състезание на Зандвоорт в GT4

61
0

Иван Влъчков и съотборникът му Крис Чадуик завършиха на 4-о място в класа на аматьорите в първото състезание от последния кръг от сезона в сериите GT4 за Централна Европа, който се провежда на пистата Зандвоорт в Холандия.

Двамата са зад волана на българския болид Sin Car R1 за екипа на Sofia Car Motorsport на Росен Даскалов. Българският пилот кара за първи път този сезон с Чадуик, като британецът стартира от 6-а позиция в състезанието.

На старта Чадуик потегли добре и изпревари един от конкурентите си в класа, излизайки на 5-а позиция. На нея той остана до 27-ата минута след началото на състезанието, когато беше сменен от Влъчков. Последният веднага направи най-бърза обиколка в състезанието в категорията към момента.

Разликата спрямо 4-ите в класирането Фасиколо/Дал‘Антониа бе твърде голяма – над 20 секунди, и Иван нямаше как да навакса изоставането. В края той намали темпото, но един от конкурентите в класа пред него получи технически проблем и така Иван завърши 4-и в категорията и 10-и в общото класиране.

Във второто състезание утре от 14:50 ч българско време първо ще кара Влъчков и ще стартира от 2-о място след силна втора квалификация днес, в която се класира 2-и и изпревари лидерите в шампионата Фасиколо/Дал‘Антониа с Maserati.