Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Внукът на Фитипалди става част от Академията за млади пилоти на Ферари

Внукът на Фитипалди става част от Академията за млади пилоти на Ферари

80
0

Внукът на легендата в F1 Емерсон Фитипалди – Енцо, ще стане част от Академията за млади пилоти на Ферари. Заедно с него ще се присъедини и картинг пилотът от Нова Зеландия Маркус Армстронг. Двамата участваха в изпитания на пистата Фиорано през ноември заедно с още няколко пилоти и сега те са одобрени да се присъединят към програмата.

Енцо, който е на 15 г., направи дебюта си в автомобилните състезания тази година в шампионата Ginetta Junior, като завърши 18-и в крайното класиране. Преди това участва в картинг шампионати в САЩ, като има 6-о място във финалите на Ротакс Micromax през 2009 г.

Армстронг, който бе избран за третият най-интересен картинг талант за 2016 г. от motorsport.com, изкара последните 2 години в картинг шампионати в Европа в класовете KF и KZ. Той също така взе участие в някои състезания от Формула Рено 2.0 и британската Формула 3.

Към програмата за млади състезатели на Скудерията вече се присъединиха пилоти като Шарл Льоклер, който кара за Хаас в свободни тренировки през миналия сезон, АНтонио Фуоко, Джулиано Алези и Гуан Ю Зу. Техните точни програми предстои да бъдат определени.