Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Водещите пилоти с близък избор на гуми за Абу Даби

Водещите пилоти с близък избор на гуми за Абу Даби

65
0
гуми,Пирели

Водещите пилоти във Формула 1 са направили много близък избор на гуми за последния кръг от сезона в Абу Даби в края на следващата седмица. На разположение на екипите са най-меките възможни типове – хиперсофт, ултрасофт и суперсофт.

Люис Хамилтън и Валтери Ботас от Мерцедес са заявили по 8 комплекта хиперсофт, 3 ултрасофт и 2 суперсофт. Същият е изборът и на пилотите на Ред Бул – Макс Верстапен и Даниел Рикиардо.

С една стъпка по-предпазливи са били състезателите на Ферари Себастиан Фетел и Кими Райконен. Те са запазили по 8 чифта хипермеки гуми, по 2 ултрамеки и 3 супермеки.

Най-агресивни от всички са Пиер Гасли от Торо Росо и Ланс Строл от Уилямс, които са заложили на 10 комплекта хиперсофт, 2 ултрасофт и 1 суперсофт. Изборът на всички пилоти можете да видите на графиката вдясно:

По правилник пилотите трябва да запазят по 1 комплект хиперсофт за 3-ата част на квалификацията и да разполагат с по 1 комплект ултрасофт и суперсофт за състезанието, независимо дали са нови или не, като само единият от тях е задължителен за използване.