Начало Рали Фолксваген потвърди официално оттеглянето си от WRC

Фолксваген потвърди официално оттеглянето си от WRC

58
0

Фолксваген обяви официално, че се оттегля от световния рали шампионат (WRC) след края на сезона. Вчера се появи информация в британските медии, че след среща на борда на директорите на компанията във Волфсбург е било решено отборът да прекрати участието си в сериите след края на сезона.

Днес това бе потвърдено, като решението е доста изненадващо с оглед на доминацията на Фолксваген в спорта за последните 4 години и вече готовата кола Поло R WRC, отговаряща на значителните промени в правилата за 2017 г.

Смята се, че оттеглянето се дължи основно на желанието за подобряване имиджа на компанията, тъй като моментът не е подходящ за харчене на милиони при сключването на споразумение за огромни обезщетения заради скандала с дизеловите мотори.

„Брандът Фолксваген е изправен пред огромни предизвикателства, заяви един от членовете на борда на директорите на Фолксваген Франк Уелш. – С предстоящото разширяване на електрифицирането на нашата гама превозни средства, трябва да се съсредоточим всичките си усилия върху важни бъдещи технологии.

Надминахме с много нашите спортни цели във WRC. Сега реорганизираме Фолксваген Моторспорт и поставяне на фокус автомобилната технология на бъдещето. Ще се съсредоточим повече върху клиентските състезания, като тези на писта с Golf GTI TCR и на раликрос с Beetle GRC. Искаме да предложим и топпродукт с новото Polo R5, което ще развиваме.”