Начало Автомобили Volkswagen представи новия Touareg

Volkswagen представи новия Touareg

77
0

Volkswagen направи премиера на новия Touareg на автомобилното изложение в Пекин. Моделът е силна заявка за бъдещето на Volkswagen и въплъщава на какво са способни инженерите на немската марка в дизайна, иновативните технологии и динамичното поведения на пътя. Новият Touareg се позиционира във високия SUV премиум сегмент с прецизна изработка, качество на материалите, експресивен модерен дизайн и асистиращи водача системи от ново поколение.

Touareg гледа в бъдещето с новите си разработки в дигиталната свързаност, асистиращите системи, нивото на комфорт и осветление и инфотейнмънт функциите в автомобила. Същевременно големият SUV предизвиква сегмента с динамиката си. Предишните две поколения от модела са много успешни в Европа, Китай и Русия и са продали около 1 милион автомобила в света.

Днес новият Touareg предлага не само изключително ниво на динамика и поведение на пътя, а и привлекателен набор дигитални инструменти и технологии за визионерски настроени шофьори. Премиера на Innovision Кокпит. Volkswagen за първи път показва новата си пълна дигитална разработка на кокпит Innovision Кокпит.

Дигиталните инструменти включват 12 инчов дисплей Digital Cockpit и изключителната Discover Premium инфотейнмънт система (с 15-инчов тъч дисплей), които се сливат визуално в една обща операционна, информационна, комуникационна и релакс система, която не изисква управление с бутони, а се контролира с интуитивен тъч и може максимално да се персонализира. Innovision Кокпит на новия Touareg е образец накъде се е запътил утре интериорният дизайн в автомобилостроенето.

Фокус върху човека. Innovision кокпит е създаден в услуга на по- интуитивното и комфортно управление, както и за да е възможна най- висока степен на индивидуализация, така че автомобилът да стане наистина „вашия Touareg”. Koнцепцията е автомобилът да се адаптира към шофьора, а не обратното. Подобно на смартфон, новият Touareg още в началото се настройва към специфичните нужди на всеки. Това е възможно благодарение на ново поколение свързани системи, управлявани чрез дигитални интерфейси и мултифункционален волан.

Асистиращи водача системи в пълна синергия. В новия Touareg са интегрирани всички модерни асистиращи системи на Volkswagen. Това включва иновационни технологии като система за Нощно Виждане (следяща за хора и животни по пътя с термочувствителна камера), интелигентни системи за управление на фаровете IQ.Light LED matrix и Head-up Display прожекция директно върху предното стъкло.

Нови параметри на динамиката. Сравнение с предишното поколение, новият Touareg е малко по-широк и по-дълъг, което се отразява благоприятно на интериорното пространство и води го съществено увеличение на обема на багажника: от 697 на 810 л (с повдигната задна седалка). От друга страна теглото на автомобила е с 106 кг по-ниско поради използваните материали: алуминий (48%) и високотехнологична стомана (52 %).