Начало Автомобили Volvo Cars с топ резултати в 2015 IIHS Top Safety Pick+

Volvo Cars с топ резултати в 2015 IIHS Top Safety Pick+

42
0

Volvo Cars постигна топ резултати в 2015 IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) Top Safety Pick+ и е единственият европейски бранд с повече от два модела в списъка. S60, V60, S80 и XC60 намериха място в обновения списък. IIHS провежда краштестове, проверявайки безопасността на автомобилите.

– Volvo Cars постоянно работи по сигурността. Кампанията ни Vision 2020 постановява никой да не загива или да бъде контузен сериозно в нов Volvo автомобил и подчертава подхода ни към постоянно подобрение в тази област. Във Volvo Cars сме съсредоточени върху реалната безопасност, отразявайки множеството различни причини и резултати от автомобилни катастрофи. Прекрасно е да получим такова признание за напредничавите ни иновации от водещ институт по сигурността – заяви старши вицепрезидентът на Volvo Cars Петер Мертенс, който отговоря за изследванията и развитието.

Критериите за присъждане на Top Safety Pick+ оценка станаха още по-строги през последните 12 месеца. Особено повишени бяха изискванията за предотвратяване на челен удар. За да им отговори, автомобил трябва да има възможността да спре или намали без намеса на шофьора преди да се удари при близо 20 км/ч, 40 км/ч или и при двете скорости.

City Safety е нова технология на Volvo Cars за предотвратяване на фронтални удари. Тя е стандарт във всички нови автомобили на марката и ефективно помага за засичането и предотвратяването на инциденти.

– Volvo Cars получи сериозно признание в дългата си история за развитие на безопасността. Перфектен пример за работата в това направление е триточковият колан за безопасност, изобретен от Volvo през 1959 г., а понастоящем използван от всички автомобилни производители. В изцяло новия XC90 най-напредничавите технологии по отношение на безопасността вече са стандарт – заяви Томас Броберг, старши съветник по безопасността във Volvo Cars.