Начало Автомобили Волво S80 – премиера на салона в Женева

Волво S80 – премиера на салона в Женева

51
0

Волво представи първите снимки на изцяло новото S80. Моделът ще бъде представен на автомобилния салон в Женева.

Новото S80 е насочено към един изключително труден пазарен сегмент, където конкуренцията е много изострена, а клиентите имат изключително високи очаквания. Сега ние отправяме предизвикателство към най-добрите на пазара с един много специален автомобил. Той излъчва това, което наричаме “Скандинавски лукс”, изчистени елегантни линии и интелигентна функционалност, в която всеки детайл е проектиран с мисъл за удобството на клиента – заяви Фредрик Арп, президент и изпълнителен директор на Volvo Cars.

“Скандинавският лукс” комбинира естетиката и технологията и се отличава от традиционния, който се базира на елитарността, високата цена и екстравагантността. Дизайнът на автомобила е еволюционен – продукт на непрекъснатото развитие в тази област на марката. Вътре е създадена още по-уютна атмосфера, с внимателно подбрани материали и цветове.

Гамата предлагани двигатели включва V8 и изцяло нов редови V6 двигател. Осемцилиндровият мотор е с мощност 315 к.с. и 440 Нм въртящ момент.

Новият атмосферен, шестцилиндров агрегат е толкова компактен, че е с приблизително същите размери както петцилиндровите двигатели на Волво. Той може да бъде съчетан с шестстепенна автоматична трансмисия, тъй като механизмът задвижващ разпределителния вал и спомагателните елементи са изместени и частично интегрирани в самия двигателен блок. Моторът е с обем 3,2 литра и осигурява мощност от 238 к.с. и максимален въртящ момент е 320 Нм.