Начало Автомобили Volvo ще покаже обновената гама на моделите S60, S80, V60, V70, XC60...

Volvo ще покаже обновената гама на моделите S60, S80, V60, V70, XC60 и XC70

147
0
Volvo V60

Volvo Car Corporation ще покаже обновената гама на моделите S60, S80, V60, V70, XC60 и XC70. От компанията заявиха, че това е един от най-вълнуващите моменти в историята на фирмата.

Всеки един от тези нови автомобили е проектиран и създаден с мисъл за човека. Фокусирали сме вниманието си върху качеството на материалите и динамиката – сподели старши вицепрезидентът продуктова стратегия и мениджмънт в Лекс Керсемакер.

Новият дизайн на S60 подчертава динамичния и спортен характер на автомобила и силното присъствие на пътя посредством новите предни фарове. Volvo експертите споделят, че вдъхновението при проектирането им идва от очите на вълка. Промените в интериора включват нови цветове на тапицерията, иновативни дървени апликации, впечатляващи метални рамки около въздуховодите и светлинните контролни инструменти. Динамичността на новото Volvo S60 се определя от шофьора на автомобила, който може да избира между четири вида шасита – Touring, Dynamic, Four-C и Lower Sport, което до-скоро беше достъпно само за R-design серията.

Новото Volvo V60 пък е проектирано за хората, които искат повече пространство и по-голяма гъвкавост, характерно за седан автомобилите, но не и за сметка на спортното шофиране. Подобно на S60 и комби версията на модела се предлага с избор от четири шасита. От Volvo са особено доволни от новото Dynamic шаси. Специалната му конструкция позволява лесно управление на автомобила, като според мнозина специалисти е най-добрият избор сред целия премиум сегмент.

Новият екстериорен дизайн на най-продавания Volvo модел – XC60 – придава градски „привкус“ на автомобила. Иновативните предни фарове изтъкват фокусирания и уверен профил на XC60, докато хоризонталните линии на решетката с хромирани барове подчертават ширината му. Промените в интериора са значителни: нови дървени апликации, тапицерия на тавана, текстилни B-колони, метални рамки около въздуховодите и светлинните контролни инструменти. Системата Corner Traction Control е вече част от стандартното оборудване на автомобила. Тя предотвратява недозавиване на колата в остри завои. За стабилността на новото Volvo XC60 се грижат още и усъвършенствани системи за задвижване на 4-те колела, както и Hill Descent Control, който автоматично контролира скоростта на автомобила при шофиране по стръмни склонове.

Редица нови екстериорни дизайнерски елементи засилват изискания вид на новото S80. Променените предни и задни брони създават така наречения „опънат“ визуален ефект. Елегантният и модерен профил на автомобила е засилен с по-широка предна решетка и хромирани елементи по купето.

По отношение на интериора вниманието към всеки детайл изумява. Пакетът Executive е абсолютният връх на лукса в премиум сегмента. Специално внимание заслужават уникалните седалки от волска кожа, специално доставени от шотландската компания Bridge of Weir.

При XC70 Volvo продължава да следва целта си да създаде перфектния автомобил за дълги пътувания и на пътя, и извън него. Колата изглежда перфектно както когато е паркирана пред дома на собственика си, така и когато е спряна пред модерен кънтри клуб или на върха на планината.

Подобно на V60 задните седалки на XC70 се сгъват в съотношение 40/20/40. Благодарение на тази опция товарното пространство на автомобила може да нарастне от 575 литра до внушителните 1600 литра. В помощ на водача се предлага и електрическо задвижване на задната врата.

Всички нови Volvo модели са с оптимизиран разход на гориво и въглеродни емисии. Впечатление прави 4-цилиндровият D2-двигател на S60, който разполага с мощност от 115 к.с. Разходът на гориво при този агрегат е едва 4,0 л/100 км, докато въглеродните емисии са под 106 г/км.