Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Всички коли с мотори Рено с новата спецификация, Райконен със стария двигател

Всички коли с мотори Рено с новата спецификация, Райконен със стария двигател

211
0
двигател,мотор,Рено

Всички коли, използващи задвижващите системи на Рено, са с новата спецификация на двигателя на французите, обяви ФИА след началото на състезателния уикенд в Канада. Това важи за пилотите на Ред Бул, Макларън и заводския тим на Рено.

В същото време Себастиан Фетел от Ферари е с новата спецификация на двигателя на Скудерията. Клиентските отбори на италианския производител – Хаас и Заубер, вече внедриха новата спецификация в предния кръг в Монако.

Кими Райконен с другия болид на Ферари обаче не ползва новата версия в Канада, тъй като в 5-ия кръг в Испания трябваше да ползва втора задвижваща система със старата спецификация.

Даниел Рикиардо пък използва старата хибридна система MGU-K, с която кара в Австралия и Бахрейн, което означава, че на този етап няма да получи наказание в стартовата решетка.

В предния кръг в Монако той получи повреда във втората си за сезона MGU-K и се очакваше да използва 3-а при разрешени 2 за сезона, което означава 10 места наказание в решетката.