Начало Картинг Втора поредна победа за Цолов

Втора поредна победа за Цолов

69
0

Краси Цолов спечели втора поредна победа, в 5-ия кръг от CFKC, провел се в събота, 18 август, на писта Гравити парк в Благоевград. По този начин, той се изравни по точки с Николай Димитров, завършил на второ място в състезанието, и благодарение на по-добри показатели, стана новия лидер в шампионата. Трети е приятната изненада – дебютантът Румен Паунов.
Състезанието не беше от най-интересните, като голяма част от състезателите завършиха така, както бяха стартирали. Квалификацията спечели Краси Цолов, следван от Николай Димитров, Румен Паунов и Илиан Димитров. След двата манша, те се подредиха в същия ред. Цолов и Николай Димитров отново приложиха успешна тимова тактика, като втория манш, Ники пропусна Цолов пред себе си и му пазеше гърба, тъй като на карта на Цолов една от гумите спадаше и на финала вече беше съвсем мека. Румен Паунов, със стабилно класиране на 3-то и 4-то място в двата манша, спечели първия си подиум в CFKC.
Битката за по-задните позиции в класирането, бе доста по-сериозна и доведе до някои инциденти. Стартиралият 5-и Ивайло Георгиев, бе завъртян от Георги Шопов на 11-и завой първия манш, за което Шопов отнесе впоследствие 5 точки наказание. Вторият манш, Шопов имаше колизия и с Никола Николов, но обиколка по-късно го пропусна пред себе си, поради което бе наказан за ситуацията само с 1 точка.
С наказание от 1 точка е и Николай Димитров, за фалстарт втория манш.
Последните двама от десетте състезатели, останали във втори манш, бяха Чавдар Варийски и Никола Здравков, завършили в този ред на финала и на двата манша.

Класиране от 5 кръг, Гравити парк, Благоевград:

1. Краси Цолов
2. Николай Димитров
3. Румен Паунов
4. Илиан Димитров
5. Никола Николов
6. Георги Шопов
7. Борис Барболов
8. Ивайло Георгиев
9. Чавдар Варийски
10.Никола Здравков


Класиране при пилотите в CFKC след 5-и кръг:

1. Краси Цолов 116 т.
2. Николай Димитров 116
3. Илиан Димитров 114
4. Борис Барболов 92
5. Никола Николов 83


Класиране при тимовете след 5-и кръг:

1. Скудерия Ферари 219
2. Wildfire 191
3. NA Blackfalcons 114
4. Shadow Kart Team 96
5. Mefisto 86