Начало Картинг ВТОРИ КРЪГ НА ЛЮБИТЕЛСКИЯ ШАМПИОНАТ ПО КАРТИНГ НА „ЛАУТА”

ВТОРИ КРЪГ НА ЛЮБИТЕЛСКИЯ ШАМПИОНАТ ПО КАРТИНГ НА „ЛАУТА”

62
0

Вторият месечен финал за сезон 2007 на Любителския шампионат по картинг „BECK`S GRAND PRIX” & “LAUTA JUNIOR KARTING CUP” ще се проведе в неделя – 3-ти юни. Официалният старт ще бъде даден в 10:00 часа. Общо 30 клиенти на пистата, регистрирали най-добрите времена за месец Май, ще се включат в надпреварата. Над 4 000 човека въртяха обиколки на Лаута през месеца и се бориха за 30-те квоти, които им дават право да се състезават в шампионата. Сериозният интерес се дължи на това, че състезанията, които се случват под шапката на шампионата са доста интересни и интригуващи, тъй като събират най-добрите картинг любители.
От този сезон състезанието е с нов регламент, като дейно участие в него има картинг коефициентът К, чрез който до някаква степен се равнопоставят пилотите. Подобен коефициент се използва в цяла Европа в любителски и професионални шампионати по картинг.
Квалификацията се провежда в 3 серии с каране в нормална и обратна посока на писта „Лаута”. Класирането се прави на база средното време от пилотирането в двете посоки и коефициентът К. За финал се класират 10-те най-бързи участници.
Месечният победител и двамата му подгласници получават правото да участват в Годишния финал в края на сезона. Освен тях ще бъдат запълнени и още 3 допълнителни квоти за голямото състезание през ноември. От тази година квотоите се разпределят на база възрастта на пилотите. 3 квоти получават състезателите под 18 години, толкова са отредени и за тези над 18 години.
Любителски шампионат по картинг се организира на писта „Лаута” съвместно с БФКС и с партньорството на BECK`S. Голямата награда за месечния победител е уикенд за двама в четиризвездния хотел „Белмонт” в Пампорово.