Начало Картинг Втори кръг на републиканския шампионат по картинг

Втори кръг на републиканския шампионат по картинг

180
0

Много емоции предизвика завършилия втори кръг от републиканското първенство по картинг, проведено днес край Кюстендил. Най-добрите ни състезатели показаха уменията си в шест класа.
При най малките от клас Mini Bg, безапелационно се наложи Лъчезар Иванов. Той поведе колоната и в двата манша. Така, с пълен актив от точки се качи на най-високото място на стълбицата. В този клас взе участие и петгодишният Юлиан Серафимов (младши), син на известния рали пилот Юлиан Серафимов.

Класиране клас Mini Bg
1. Лъчезар Иванов, Ту Фаст Рейсинг
2. Давид Слави, Мегапорт
3. Мартин Бакърджиев, Мегапорт
4. Адриан Петров, Хидролифт
5. Кристиян Крумов, Мегапорт
6. Юлиан Серафимов, Меркюри рейсинг
7. Петър Колев, Мегапорт
В клас Mini емоциите бяха най-много. Зрителите станаха свидетели на спорове, свързани с отсъжданията на съдиите. Но както обикновено съдиите винаги са прави. Няма и капка съмнение обаче в убедителната победа на Николай Николов (Никата). Малкият ни пилот пръв пресече финала и в двата манша и заслужено прибави пълен актив от точки – 30 в класирането си в шампионата.

Класиране клас Mini
1. Николай Николов, Мегапорт
2. Георги Тахов, Хидролифт
3. Павел Лефтеров, Хидролифт
4. Радостин Атанасов, Делта Картинг
5. Стефан Тахов, Хидролифт
6. Митко Томов,

В клас ICA/J и през двата манша имаше състезателни инциденти. И в двата участник бе Тодор Батков – младши, като във втория получи лека контузия. Въпреки болката, мъжки се добра до финала и завърши, макар и последен. Подреждането и в двата манша на челната тройка бе идентично – Митко, Денис и Симеон.

Класиране клас ICA/J

1. Митко Матев, София Ауто рейсинг
2. Денис Янев, Хидролифт
3. Симеон Богданов, София Ауто рейсинг
4. Тодор Батков, Ту Фаст рейсинг
5. Александър Стоев, Хидролифт
6. Деян Дамевски, Македония
7. Теньо Кирилов, Хидролифт

В клас ICA борба нямаше. В Кюстендил се явиха само двама пилоти – Христо Василев и Фаик Фаик. Участието на Петя Баръмска спаси състезанието в този клас. Петя се състезаваше в клас Хоби с Rotax Max и направи в двата манша на ICA по половината дистанция, за да не се провали състезанието в този така популярен през миналата година клас. Борба между Христо и Фаик нямаше.

Класиране клас ICA

1. Христо Василев, Хидролифт
2. Фаик Фаик, Делта Мотор Спорт
3. Петя Баръмска, Делта Картинг

В клас ICC се очертаваше сериозна борба между новака в класа Мишел Георгиев и републиканския ни шампион Владимир Арабаджиев. Съботната квалификация спечели Мишел и това предполагаше сериозна интрига за първото място. В първия манш Мишел поведе убедително на старта. Води до половината състезание, но допусна грешка от която опитния Арабаджиев се възползва, изпревари го и спечели убедително. През втория манш Георгиев отново стартира много добре и поведе отново колоната. Арабаджиев се опитваше да го настигне. Интригата приключи, след като Мишел излетя от пистата в третата обиколка и не можа да се върне в борбата. Очакваме развръзка в борбата между двамата по време на следващия старт в Хасково.

Класиране клас ICC
1. Владимир Арабджиев, Виктория рейсинг
2. Борис Богданов, София Ауто рейсинг
3. Беян Фаик, Делта Мотор Спорт
4. Искрен Маринов, ИКИ Рейсинг
5. Мишел Георгиев, София Ауто рейсинг
6. Николай Тодоров, ИКИ Рейсинг

В клас „Хоби” участваха най-много състезатели. По-голямата част от тях са с двигатели Rotax Max. Това създаде напрежение, поради неравопоставеността на различните участници. Проблема беше решен, след като вчера представителя на Rotax Момчил Манчев се ангажира да направи класиране само за участниците от Rotax Max, извън републиканския шампионат. Победителите в двата манша Тодор Куцаров и Никифор Баневски завършиха необезпокоявани, съответно първи и втори. Шоуто за публиката направи Илиан Наумов (Шампион в любителския шампионат на сп. Club F1 за 2006 г.). В двата манша той изостана на старта, поради задавяне на мотора му, по време на бавните загряващи обиколки. В края на първата обиколка двигателя му се изчисти и с едно чудесно темпо направи серия от красиви изпреварвания. Отлично каране направи и Полина Тахова (трета в любителския шампионат на сп. Club F1 за 2006 г.)

Класиране клас „Хоби”
1. Тодор Куцаров, Сенак рейсинг
2. Никифор Баневски, Плевен рейсинг
3. Илиан Наумов, Хидролифт
4. Полина Тахова, Хидролифт
5. Мирослав Ангелов, Мегапорт
6. Петя Баръмска, Делта Картинг
7. Габриел Пецов, КК Кюстендил
8. Стоян Колев, Мегапорт
9. Георги Димитров, Мегапорт
10.Виктор Иванов, Ту Фаст рейсинг

Класиране клас Rotax Max*
1. Илиан Наумов, Хидролифт
2. Полина Тахова, Хидролифт
3. Петя Баръмска, Делта Картинг
4. Стоян Колев, Мегапорт
5. Георги Димитров, Мегапорт
6. Виктор Иванов, Ту Фаст рейсинг
* – Извън класирането на републиканския шампионат