Начало Moto News Втори полпозишън за сезона за Лоренцо на Ассен

Втори полпозишън за сезона за Лоренцо на Ассен

22
0

Хорхе Лоренцо (Фиат Ямаха) спечели втория си полпозишън за сезона, след като грабна първата стартова позиция в квалификацията на пистата Ассен.

Испанецът постигна време от 1:34.515, което бе с около 2 десети от секундата по-добро от най-добрия му резултат в свободните тренировки.

Същевременно до него, също както и в миналия кръг, ще тръгне Ранди де Пюние (LCR Хонда). Французинът водеше през цели 20 минути от сесията, но накрая бе изпреварен с близо 3 десети от пилота на Ямаха.

На трета позиция в квалификацията на Ассен се класира пилотът на Дукати – Кейси Стоунър, който постигна време от 1:34.803.

Новакът Бен Спийс (Монстер Ямаха Тек 3) постигна най-добрата си позиция в квалификация от MotoGP, класирайки се четвърти, а зад него остана сънародникът му и съотборник на Стоунър – Ники Хейдън. Той бе и последният пилот, който успя да свали времето си до под 1 минута и 35 секунди.

Последен на втора редица остана Андреа Довициозо (Репсол Хонда), който отново изпревари съотборника си Дани Педроса, класирал се на седмо място в сесията.

Първата десетка в квалификацията на Ассен завършиха съответно Марко Симончели (Сан Карло Грезини Хонда), Колин Едуардс (Монстер Ямаха Тек 3) и Алекс Еспаргаро (Прамак Рейсинг).

Съотборникът на Симончели – Марко Меландри, пък претърпя тежко падане, причинено от хайсайд, във вторите свободни тренировки и не успя да вземе участие в квалификациите заради извадено рамо. Най-вероятно той няма да успее да кара и в състезанието утре.