Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Във Ферари взеха грешно решение с назначаването на Биното, смята Гари Андерсън

Във Ферари взеха грешно решение с назначаването на Биното, смята Гари Андерсън

296
0
Матиа Биното, снимка: Ферари

Във Ферари са взели грешно решение с това да заменят Маурицио Аривабене с Матия Биното като спортен директор. Това смята един от дългогодишните технически шефове във Формула 1 Гари Андерсън.

Биното първо поеме отдела по развитие на двигателите през 2014 г., след като в Скудерията изоставаха значително от Мерцедес в началото на новата турбо ера в спорта.

След това през 2016 г. бе повишен до технически директор като част от мащабните промени, предприети от вече починалия бивш президент и изпълнителен директор Серджо Маркионе.

През 2017 и 2018 г. екипът на Биното създаде кола, с която Себастиан Фетел се бореше за титлата, но грешки най-вече от страна на пилота, а и на тима, доведоха до загуба на битките срещу Люис Хамилтън и Мерцедес.

„Биното е някой, който е много добър в това да бъде технически директор, каза Андерсън. – Трябваше да му бъде позволено да бъде такъв. Сега обаче му предстои пълен работен ден, седем дни в седмицата, заяви Андерсън. – Не е някакво почасова работа.

Това ще се отрази върху усилията, които полага техническият отдел. За мен те взеха грешното решение. Трябваше да вземат някой друг за шеф на тима. Не знам защо трябва да вземеш най-добрия си технически специалист и да го сложиш в управлението. На политическа позиция, където не е силата му.“

Засега не е ясно кой и дали някой ще замести Биното като шеф на техническия департамент, но има предположения, че тимът може да предпочете просто да възложи повече отговорности на шефа по аеродинамиката Енрико Кардиле и шефа на отдела по двигателите Корадо Лоти.