Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сбъркахме със стратегията, заяви Тото Волф

Сбъркахме със стратегията, заяви Тото Волф

43
0
Андреас Микелсен,Себастиен Ожие,Яри-Мати Латвала

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф призна, че тимът му е объркал стратегията в Гран при на Китай, решавайки да не вкара пилотите си в бокса за смяна на гуми при излизането на колата за сигурност. Сейфтикарът се появи в 31-ата обиколка заради инцидента между Галси и Хартли от Торо Росо.

Хамилтън и Ботас обаче останаха с гумите медиум, като същото сториха тези на Ферари. Рикиардо и Верстапен обаче минаха през пита за нов комплект софт и до финала австралиецът изпревари всички и спечели. Заради сблъсък с Фетел и наказание от 10 сек Макс остана 5-и.

„Късметът бе срещу нас във всички тези състезания от началото на сезона. И отново излезе кола за сигурност в неподходящия момент, каза Волф пред Sky Sports. – Имахме страхотно състезание до този момент, но сейфтикарът обърка всичко. Двамата пилоти на Ред Бул бяха достатъчно смели да влязат в бокса за нови гуми. Постъпиха правилно и може би заслужаваха да спечелят. „

Волф обясни още, че целият уикенд за тима като цяло не е бил добър, въпреки че Ботас завърши пред Кими, a Хамилтън пред Фетел и намали аванса на Себастиан на 9 точки в шампионата.

„Уикендът просто не беше достатъчно добър през цялото време, обясни австриецът. – Смятахме, че запазвайки позиция пред пилотите на Ред Бул ще бъде достатъчно да задържим местата си. Виждахме, че изпреварванията са трудни. Трябваше да спрем в бокса за смяна на гуми и сгрешихме, че не го сторихме.“