Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър получи трофея Хотърн Мемориал

Уебър получи трофея Хотърн Мемориал

75
0
Алан Гоу,Марк Уебър

Марк Уебър получи специална награда на пистата Силвърстоун, където в неделя финишира трети в Гран при на Великобритания. На австралийския пилот на Ред Бул бе връчен Хотърн Мемориал Трофи – той се дава на най-успешния британски пилот за предходния сезон или на състезател, който е част от Британската общност. За 2010 г. това бе точно Уебър. Марк се бори за титлата до последната надпревара и завърши трети в шампионата при пилотите, като това му представяне му донесе наградата.

Австралиецът получи приза си от председателя на моторспорт асоциацията в Англия Алан Гоу. Той е първият представител на родината си след Алан Джоунс през 1981 г., получаващ трофея.

Общо 19 състезатели пък са носители на Хотърн Мемориал Трофи, като в 18 от случаите те са били световни шампиони. Найджъл Менсъл държи рекорда за спечелена най-много пъти награда – цели 7. Дейвид Култард е с 5.

Трофеят носи името на британския пилот Майк Хотърн, състезавал се във Формула 1 в периода 1952-1958 г., който печели титлата с Ферари в последния си сезон.