Начало Formula E News Верлайн подписа с Mahindra във Формула Е

Верлайн подписа с Mahindra във Формула Е

49
0

Паскал Верлайн подписа договор с екипа на Mahindra във Формула Е. Германецът бе считан за един от кандидатите за второто място в екипа на Торо Росо в F1 за следващия сезон. Той обаче е решил да премине в електрическия шампионат за сезона 2018/2019, където съотборник ще му бъде Жером Д’Амброзио.

„Много съм щастлив да се присъединя към Mahindra, каза Паскал. – Срещнах се за първи път с шефа на тима Дилба Гил през лятото, а се запознах с тима на тестове. Това е малък отбор, но с много големи амбиции, каквито имам и аз. Искам да постигна възможно най-добрите резултати.“

Д’Амброзио вече има 4 сезона във Формула Е с екипа на Dragon Racing и се подготвя за своя 5-и, но вече с екипа на Mahindra. Той е един от най-опитните пилоти в сериите, като има 45 състезания, от които 2 победи, 2 полпозишъна и 7 подиума.

Официален тестпилот на тима и резервен такъв ще бъде Ник Хайдфелд, който беше титуляр до миналия сезон и също е бивш, дългогодишен пилот във Формула 1. Той ще бъде и съветник в екипа.

Днес започна първия ден от тестовете на отборите във Формула Е във Валенсия, като преди неговото началото бе показан и новия болид на Mahindra – M5Electro. Той е от второ поколение с много по-издръжлива батерия и по-голяма мощност на задвижващата система.