Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Уилямс избрали Ръсел заради таланта, а не заради връзката с Мерцедес

В Уилямс избрали Ръсел заради таланта, а не заради връзката с Мерцедес

102
0
Джордж Ръсел

В екипа на Уилямс са избрали Джордж Ръсел за пилот за следващия сезон изцяло заради таланта му, а не заради връзката му с Мерцедес. Британецът е протеже на немския концерн, който доставя на Уилямс задвижващи системи. Тази година Ръсел се представя много силно във Формула 2 и е на път да спечели шампионата.

„Джордж очевидно премина през програмата на Мерцедес за млади пилоти, но това не беше фактор и нямахме финансови съображения при вземането на решението да стане титуляр, каза заместник-шефът на тима Клер Уилямс. – Всички ние разпознахме таланта на Джордж.“

Клер заяви още, че се надява решение за това кой ще бъде вторият пилот да бъде взето преди края на сезона в Абу Даби на 25 ноември. Тя вече разкри, че списъкът с кандидатите е кратък, в който се предполага, че фигурират имената на сегашния титуляр Сергей Сироткин, Естебан Окон и Роберт Кубица.

„Не бързаме с решението си, каза още дъщерята на Франк Уилямс. – Имаме няколко пилоти в списъка, но няма да кажа кои са те. Пред нас има няколко възможности и в момента ги проучваме. Има няколко фактора, които ще окажат влияние на решението ни.“

Тя заяви още, че Уилямс има добър бюджет за 2019 г. и затова изборът на пилотите за следващия сезон се базира основно на техния талант и способности, а не на спонсорските им пари.