Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс няма да използва скоростни кутии от Мерцедес през 2019 г.

Уилямс няма да използва скоростни кутии от Мерцедес през 2019 г.

47
0
Сергей Сироткин,Уилямс

Екипът на Уилямс няма да използва скоростни кутии от Мерцедес през следващия сезон. Това заяви техническият директор на тима Пади Лоу. Имаше информации, че тимът от Гроув може да купува както задвижващи системи от немския концерн, така и трансмисии от 2019 г.

„Няма да използваме скоростни кутии от Мерцедес, каза Лоу пред racefans.net. – Ние произвеждаме наши такива и ще продължим да го правим. Имахме дискусии по отношение на това да получаваме трансмисиите от Мерцедес, но стигнехме до заключението, че това не е правилната посока, в която трябва да вървим.“

През тази година Уилямс е единственият тим, чиято скоростна кутия не е направена от фибро-карбон, а от алуминий. През тази година обаче тимът е най-слабият в решетката, като все пак в последния кръг на Монца и двамата пилоти завършиха в зоната на точките – 9-и и 10-и.

Лоу обаче не очаква подобно представяне в предстоящото състезание за Гран при на Сингапур, като спънатото трасе Марина бей не подхожда добре на шасито на Уилямс.

„Сингапур ще бъде предизвикателство за нас, каза Лоу. – Миналата година имахме лоша квалификация, като темпото ни в нея беше лошо. Но от 18-а позиция завършихме 8-и. Това е едно от онези трасета, на които всичко е възможно да се случи. Може и да завали дъжд.“