Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс записа първо класиране в Q3 за сезона

Уилямс записа първо класиране в Q3 за сезона

48
0
Ланс Строл

Тимът на Уилямс записа първо класиране в Q3 този сезон благодарение десетото място на Ланс Строл в квалификацията за Гран при на Италия. Съотборникът му Сергей Сироткин остана 12-и.

„Беше добър ден. Това бе първата квалификация през този сезон, в която достигаме Q3, така че поздравления за отбора, подготвил автомобила за тази конкретна писта, както и за Ланс”, заяви техническият шеф Пади Лоу. „И двамата ни пилоти свършиха фантастична работа. Квалификацията на Монца е една от сложните през сезона, по трасето има какви ли не игрички заради изтеглянето. Сега нямаме търпение да видим какво ще постигнем от десето и 12-о място утре.”

Строл заяви, че се чувства чудесно и ще прегърне хората от целия си екип за чудесния резултат.

„Понякога намираш ритъм и всичко се получава – това се случи и днес. Бяхме в добра форма още от Q1 и постепенно надграждах: направих чудесен тур в Q2, класирах се за Q3, след това сторих каквото можах и десети бе максимумът ми. Утре ще е труден ден, не се съмнявам в това, но ще дам всичко от себе си”, допълни канадецът.

Сироткин сподели, че сесията за него не е преминала както трябва, тъй като очаквал повече вследствие на вчерашното си темпо.