Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф: Двойната ни победата не беше толкова лесна, колкото изглеждаше

Волф: Двойната ни победата не беше толкова лесна, колкото изглеждаше

34
0

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф заяви, че двойната победа на Мерцедес в Испания не е дошла толкова лесно, колкото е изглеждало. Хамилтън завърши първи на Каталуня, следван от съотборника си Ботас, а Фетел от Ферари остана едва 4-и.

По този начин Люис увеличи преднината си в генералното класиране на 17 точки пред Себастиан, а Сребърните стрели излязоха начело в класирането при конструкторите с 27 т. аванс пред Скудерията.

„Не беше толкова комфортна победа, колкото изглеждаше, каза австриецът. – В петък и събота беше по-трудно за нас. С гумите на Валтери отидохме много далеч в състезанието.

Имахме останки по гумите и петно, които причиниха вибрации. Люис отпред обаче беше страхотен. Той излезе зад Макс след спирането си в бокса. Беше с по-нови гуми, но тук е много трудно да се изпреварва.”

Според Волф Фетел е трябвало да спре по-рано за първи си бокс (18-ата обиколка), тъй като предната му лява гума е била в лошо състояние. Докато гумите на Хамилтън и Ботас са били по-добре, но в тима са решили те да спрат по-рано, за да се застраховат от структурно разпадане на гумите.