Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф се надява Ботас да спечели състезанието в Абу Даби

Волф се надява Ботас да спечели състезанието в Абу Даби

63
0
Валтери Ботас,Тото Волф

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф се надява Валтери Ботас да победи в последния кръг от сезона за Гран при на Абу Даби. Сребърните стрели спечелиха титлата при пилотите чрез Люис Хамилтън и тази при конструкторите, но през сезона досега Ботас така и не взе победа.

Финландецът водеше в Баку, но в края спука гума и не завърши, а в Русия също бе лидер, но му бе наредено от отбора да пропусне съотборника си Хамилтън.

В Германия Ботас атакуваше Люис при рестартирането на състезанието в края, но му беше съобщено от бокса да спре и да остане втори.

„Напрежението вече го няма, тъй като шампионатът е решен, каза Волф. – Нашата кола спечели 10 състезания този сезон и всички ние в тима искаме да добавим още една победа към тях, особено Валтери, които загуби няколко победи този сезон заради лош късмет или отборни заповеди.

Взехме 4 поредни победи на Яс Марина. Това е трасе с много бавни и средно бързи завои. А ние направихме добри стъпки напред когато става въпрос за представянето на колата на подобни трасета. Затова сме уверени, че можем да се представим силно в Абу Даби.“