Начало Moto News WorldSBK: Рей приключи сезона с фантастична победа на Лосаил

WorldSBK: Рей приключи сезона с фантастична победа на Лосаил

44
0

Трикратният световен шампион Джонатан Рей завърши сезона абсолютно по шампионски, като спечели победа в последното състезани от шампионата на пистата Лосаил. Той си тръгва от Катар с дубъл, той като триумфира и в първата надпревара и то много, след като си бе осигурил третата титла. 

Пилотът на Kawasaki Racing пресече финала малко под две секунди преди Чаз Дейвис (Aruba.it Racing – Ducati), а трети на подиума стъпи Алекс Лоус (Pata Yamaha). Тази победа донесе на рей рекорд от най-много точки, събрани в един сезон – 556 т., като подобри предишният рекорд на Колин Едуардс от 2002 г. Освен това Рей завърши сезон 2017 с 16 победи и 24 подиума.

Дейвис направи страхотен старт от 8-и на решетката до първи в първите два завоя. По-късно рей пое контрол на състезанието на 4-ата обиколка и вече стана недостижим.  14 обиколки преди края Дейвис имаше критична ситуация, но отърва падането като по чудо. Така той си осигури второто място не само в състезанието, но и в крайното класиране на шампионата. Лоус се представи по-добре от своя съотборник в Pata Yamaha Михаел ван дер Марк във втората част на състезанието и финишира трети на 1.658 сек. от холандеца.

Шави Форес (BARNI Racing) завърши сезона 5-и, като изпревари Марко Меландри (Aruba.it Racing – Ducati) с 5.688 сек. Юджийн Лавърти (Milwaukee Aprilia) победи Силвен Гинвтоли (Kawasaki Puccetti Racing) в битка за 7-ото място, като изпревари французина в последната обиколка. Леон камие завърши последното си състезание с MV Agusta Reparto Corse на 9-о място, пред Роман Рамос (Kawasaki Go Eleven).