Начало Moto News WSBK: Джонатан Рей с първа победа на Херес

WSBK: Джонатан Рей с първа победа на Херес

60
0

Световният шампион Джонатан Рей (Kawasaki Racing) спечели за първи път състезание, след като сложи короната в WSBK за трети пореден път. Той взе аванс пред Марко Меландри (Aruba.it Racing – Ducati), който бе лидер в надпреварата в началото на състезанието. Това е първа победа на пистата Херес в кариерата на Рей, който стъпи на подиума на рестартираното състезание. На Рей на подиума асистираха Чаз Дейвис (Aruba.it Racing – Ducati) и съотборникът му Том Сайкс. 

По пътя си да изравни рекорда на Карл Фогърти от 109 подиума в WSBK, Рей поведе, след като Меландри спря заради проблем 4 обиколки преди края. Рей контролираше рестартираното състезание в началото и водеше за няколко обиколки, преди Меландри да го изпревари 13 обиколки преди края на завой 9, като мина от вътрешната страна на пилота от Северна Ирландия. След това и Дейвис се пробва да изпревари Рей, но по-късно Рей отново си върна позицията от пилота от Уелс.

Мерандри предусещаше втората си победа за 2017, откакто се върна в WSBK в началото на годината, но нямаше късмет в края на състезанието. Той спря, като отвори път на Рей към победата. Сайкс направи стабилно състезание и стана 3-и, въпреки че продължава да се възстановява от навяхването на китката и пръстите си от катастрофата в Португалия през септември. Дейвис пресече финала с 0,5 сек. пред него.

С отлично каране Алекс Лоус (Pata Yamaha) събра още доста точки със своят мотоциклет Yamaha YZF R1, като пресече финала 4-и, на 3.677 сек. пред съотборника си Михаел ван дер Марк  – 5-и. Световният шампион за 2014 г. Силвен Гинтоли се върна в екшъна на световния шампионат с Kawasaki ZX-10RR и финишира 6-и, в първото от 4-те състезания, в които той ще кара за Kawasaki Puccetti Racing във финалните два кръга от шампионата. Топ 10 оформиха двамата от Milwaukee Aprilia – Лоренцо Савадори и Юджийн Лавърти, които финишираха 7-и и 8-и, а след тях 9-и бе Шави Форес (BARNI Racing) и Роман Рамос (Kawasaki Go Eleven).